Jaguh Eksport!

Dapatkan inspirasi daripada syarikat-syarikat yang telah berjaya membangunkan jenama mereka ke peringkat antarabangsa. Anda juga boleh menjadi seperti mereka!

Responsive image

En. Kasim Sotin
MD, Selia-Tek Holdings Sdn. Bhd.

Dibangunkan pada 13 Jun 1985, Selia -Tek Holdings Sdn. Bhd. (STHSB) mempunyai beberapa anak-anak syarikat yang terlibat dalam pengeluaran produk acuan dan suntikan plastik pembentuk bagi industri elektrik, perubatan dan kereta api.

Responsive image

Ms. Cindy Chong
MD, NCL Group

NCL Group melalui anak syarikat, NCL Golden Throve Sdn Bhd adalah pembekal dan pengedar produk makanan halal dan berkualiti di peringkat antarabangsa.

Responsive image

Mr. K. KUPPUSAMY
MD, AETINS SDN. BHD.

AETINS menawarkan penyelesaian teknologi maklumat (IT) terutamanya kepada syarikat-syarikat daripada industri insurans dan takaful di seluruh dunia.

I Am MATRADER!

Responsive image

EMELIANA ZAINOL
PENGURUS KANAN, MATRADE

Di MATRADE, kami merancang, mengurus dan menyelia perkhidmatan serta kemudahan untuk komuniti perniagaan Malaysia dalam memastikan mereka mendapat fasilitasi yang terbaik dalam aktiviti eksport mereka. Kami juga membantu pengeksport Malaysia menerokai pasaran antarabangsa dan meningkatkan kemahiran dan pengetahuan mereka melalui program-program pembangunan kapasiti yang berimpak tinggi.

Responsive image

MOHD SAIFULHAFIZ JAAFAR
PENOLONG PENGURUS, MATRADE

Di MATRADE, kami merancang, melaksana dan menyelaras program galakan eksport untuk syarikat-syarikat tempatan. Para pengeksport Malaysia akan dibantu menerokai pasaran antarabangsa dan dipadankan dengan pembeli asing untuk meningkatkan jualan mereka ke seluruh dunia. Kami juga menyediakan maklumat dan risikan pasaran yang terkini supaya syarikat- syarikat Malaysia akan dapat bersaing dengan lebih kompetitif di dalam pasaran asing.