Jaguh Eksport!

Dapatkan inspirasi daripada syarikat-syarikat yang telah berjaya membangunkan jenama mereka ke peringkat antarabangsa. Anda juga boleh menjadi seperti mereka!

Responsive image

En. Kasim Sotin
MD, Selia-Tek Holdings Sdn. Bhd.

Dibangunkan pada 13 Jun 1985, Selia -Tek Holdings Sdn. Bhd. (STHSB) mempunyai beberapa anak-anak syarikat yang terlibat dalam pengeluaran produk acuan dan suntikan plastik pembentuk bagi industri elektrik, perubatan dan kereta api.

Responsive image

Ms. Cindy Chong
MD, NCL Group

NCL Group melalui anak syarikat, NCL Golden Throve Sdn Bhd adalah pembekal dan pengedar produk makanan halal dan berkualiti di peringkat antarabangsa.

Responsive image

Mr. K. KUPPUSAMY
MD, AETINS SDN. BHD.

AETINS menawarkan penyelesaian teknologi maklumat (IT) terutamanya kepada syarikat-syarikat daripada industri insurans dan takaful di seluruh dunia.

Responsive image

Mr. Jay Lee
BDO, S.KIAN SENG SDN. BHD.

S.Kian Seng, atau SKS, ditubuhkan pada tahun 1974. Mereka bermula sebagai kilang sederhana berteknologi rendah, dan tertumpu pada perkilangan perabot pejabat. Sejak itu syarikat ini telah memperkemas perniagaannya, dengan menggunakan teknologi yang lebih bagus, serta memperluas rangkaian produk mereka. Kini mereka menawarkan khidmat pasang siap perabot dan logam untuk pelbagai rangkaian industri, antaranya termasuklah hotel, dapur, permainan, pejabat, institusi, hospital dan lapangan terbang.

Responsive image

Tn Haji Burhanuddin
MD, LES' COPAQUE PRODUCTION SDN. BHD.

Les' Copaque Production Sdn. Bhd. (LCP) telah ditubuhkan untuk mempelopori industri animasi Malaysia dan menyediakan peluang kepada mahasiswa tempatan untuk menonjolkan bakat mereka. Kami pakar dalam menghasilkan animasi 3D yang berkualiti tinggi dengan garapan imej tempatan, tetapi memiliki tarikan global.

Responsive image

Mr. Zahrol Ahmad
MD, CARGOMIND SDN. BHD.

CARGOMIND MALAYSIA telah diperbadankan sebagai broker kastam Malaysia dan pengangkutan penghantar antarabangsa. Perniagaan ini ditubuhkan dengan sumber modal mereka sendiri dan menggunakan kepakaran dan kebijaksanaan pasukan pengurusan dalam bidang ini.

Responsive image

EN. KHAIRIL ADRI ADNAN
CEO, DreamEDGE

Menyedari permintaan yang semakin bertambah untuk tekonologi kejuruteraan baharu di rantau ini, DreamEDGE menyediakan produk dan perkhidmatan yang berkualiti dan memiliki nilai tambah, dan seterusnya merevolusikan pasaran teknologi yang berdaya saing masa kini.

Responsive image

MS. KOH LEE CHING
CEO, CALMS Technologies Sdn. Bhd.

CALMS Technologies Sdn. Bhd. ialah syarikat perbadanan Malaysia yang ditubuhkan bertujuan untuk menyediakan penyelesaian kad yang kos efektif dan termaju khususnya dalam aplikasi kad pintar dan terminal berbilang.

Responsive image

EN. RAMASAMY MENON
Exe. Chairman, VG Offshore Containers International

VG Offshore Containers International telah pesat membangun menjadi salah satu pengilang OEM terkemuka dalam reka bentuk tersuai kontena pesisir pantai di rantau ASEAN; aksesori khusus dan produk kontena untuk industri minyak dan gas.

I Am MATRADER!

Responsive image

EMELIANA ZAINOL
PENGURUS KANAN, MATRADE

Di MATRADE, kami merancang, mengurus dan menyelia perkhidmatan serta kemudahan untuk komuniti perniagaan Malaysia dalam memastikan mereka mendapat fasilitasi yang terbaik dalam aktiviti eksport mereka. Kami juga membantu pengeksport Malaysia menerokai pasaran antarabangsa dan meningkatkan kemahiran dan pengetahuan mereka melalui program-program pembangunan kapasiti yang berimpak tinggi.

Responsive image

MOHD SAIFULHAFIZ JAAFAR
PENOLONG PENGURUS, MATRADE

Di MATRADE, kami merancang, melaksana dan menyelaras program galakan eksport untuk syarikat-syarikat tempatan. Para pengeksport Malaysia akan dibantu menerokai pasaran antarabangsa dan dipadankan dengan pembeli asing untuk meningkatkan jualan mereka ke seluruh dunia. Kami juga menyediakan maklumat dan risikan pasaran yang terkini supaya syarikat- syarikat Malaysia akan dapat bersaing dengan lebih kompetitif di dalam pasaran asing.